POVEĆAN BROJ POŽARA U NIŠU (VIDEO)

POVEĆAN BROJ POŽARA U NIŠU (VIDEO)

Sa nižim temepraturama u Nišu se zapalilo 11 dimnjaka, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu kada je za celu grejnu sezonu zabeleženo 46 požara koje su uzrokovali neispravni dimnjaci.

U niškoj vatrogasnoj brigadi ističi da je od proleća do jeseni povećan i broj požara na otvorenom za gotovo 50 odsto u odnosu na isti period 2020.

Apeluju na građane da tokom jeseni obrate pažnju na pušnice koje koriste za sušenje mesa jer je već bilo požara na ovim objektima.

Niški vatrogasci su od početka ove godine imali 35 odsto više intervencija nego u istom periodu 2020. Najčešće su gasili požare na otvorenom odnosno na niskom rastinju, na deponijama smeća i zbog zapaljenih kontejnera.

“U toku ove godine beleži se povećan broj požara na otovorenom prostoru za 50 odsto, dok je na građevinskim objektima gotovoi isti kao prošle godine”, kaže komandant Vatrogasno-spasilačke brigade, Srđan Nikolić

U toku ove jeseni u Nišu je zabeležen i povećan broj požara čađe u dimnjacima koji su nastali zbog neredovnog održavanja, a pojedini su zahvatali i krovove i druge delove objekta. Od početka ove grejne sezone vatrogasci su zbog požara na dimnjacima intervensali 11 puta, a u toku prošle ukupno 46 puta. Tokom jeseni i zime opasnost od požara vreba i od pušnica.

“Već smo imali nekoliko požara u kojima su bile zahvaćene pušnice i naše ekipe s to uspešno gasile. Apelujem na građane da sprovode bezbednosne mere za širenje požara, jer ima masnoća koje pospešuju požar ukoliko do njega dođe”, istako je Nikolić.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com