петак, јул 19

POVODOM DOLASKA MERKELOVE, NEMAČKE ZASTAVE I U NIŠU

0
32

U centralnom delu Niša istaknute su srpske i nemačke zastave povodom posete nemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji.

Na sajtu grada se navodi da je predsednik Aleksandar Vučić više puta isticao ogromnu pomoć Angele Merkel 2015. godine kada je Hrvatska uvodila sankcije Srbiji zbog migranata i njenoj podršci Berlinskom procesu.

“Veliku podršku Srbija je imala od strane Angele Merkel i njene vlade i u podsticanju investitora da dođu u Srbiju. Isticanje srpskih i nemačkih zastava je u čast Angele Merkel za svu pomoć pruženu Srbiji. Poseta nemačke kancelarke Srbiji je jedna od poslednjih diplomatskih aktivnosti pred kraj njenog mandata” – navodi se u saopštenju.

 

 

PROGRAM POSETE ANGELE MERKEL

Nemačka kancelarka Angela Merkel, čiji se mandat privodu kraju, na beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ stići će nešto posle 16 sati, gde će joj biti priređen doček, a ceremonija svečanog dočeka biće upriličena ispred Palate Srbija.
Prvi sastanak kancelarke Merkel i predsednika Vučića planiran je odmah po njenom dolasku i svečanom dočeku, koji će biti priređen ispred Palate ““Srbija““.
Oni će razgovarati iza zatvorenih vrata u četiri oka, a nakon toga najavljene su izjave za medije.
Odgovarajući na pitanja novinara, predsednik je rekao i da je sa Merkelovom uvek imao „otvorene razgovore“, bez obzira o čemu su razgovarali, da je srećan zbog njene posete, bez obzira šta će čuti od nje neposredno pred okončanje svog mandata.

Posle Beograda Merkelova ide u Tiranu, gde će se sastati sa premijerima zemalja Zapadnog Balkana.

Leave a reply