Povređeno šestoro radnika u kompaniji "Tigar-tajers"

Povređeno šestoro radnika u kompaniji "Tigar-tajers"

www.tanjug.rs
www.tanjug.rs
Šestoro radnika, električara, povređeno je danas oko 12.30 sati u kompaniji “Tigar-tajers” u Pirotu.

IZVOR: Tanjug

Nesreća se dogodila u takozvanoj pripremnoj sobi, koja se nalazi u pogonu Valjare, a uzrok je strujni udar.

Direktor pirotske Opšte bolnice Goran Petrović kazao je Tanjugu da su trojica teže povređenih radnika prebačeni za Niš, dok su dvojica na poluintenzivnoj, a jedan na intenzivnoj nezi u Opštoj bolnici.

“Pacijenti su stabilizovani, svesni i stabilni, a povrede su nesumnjivo nastale usled strujnog udara”, precizirao je Petrović.

Teške povrede od opekotina sa kojima su prebačeni u Niš, zadobili su Miodrag Panić (56), Dragan Sokolović (43) i Dejan Mladenović (45), dok su Boban Blagojević (43), Saša Veljković (41) i Nebojša Jovanović (42), hospitalizovani u pirotskoj Opštoj bolnici.

Prijem trojice povređenih radnika na Kliniku za plastičnu hirurgiju niškog Kliničkog centra sa teškim opekotinama, koje se kvalifikuju kao opasne po život, potvrdio je hirurg prof. dr Predrag Kovačević.

U toku je obrada opekotina i pacijenti će biti smešteni u sobu intenzivne nege, kazao je Kovačević i dodao da su u pitanju velike opečene površine – najmanja je 40 odsto opečene telesne površine, a najveća je 80 odsto telesne površine.

Menadžer korporativnih komunikacija Emilija Lilić ovim povodom je izjavila da je nesreći prethodio nestanak struje i varničenje u pogonu.

Električari su ušli da otklone kvar i onda su doživeli udar, rekla je ona dodajući da su radnici odmah zbrinuti na adekvatan način zahvaljujući osoblju pirotske bolnice.

Drugi detalji biće poznati nakon istrage, kazala je Lilić.