Požar u Jeronimovoj ulici-nema povređenih

Požar u Jeronimovoj ulici-nema povređenih

POZAR 1Nema povređenih u požaru koji je jutros oko 10 izbio u kuću u Jeronimovoj ulici u centru Niša. Vatrogasci su brzo reagovili, ali je vatra, kako se saznaje, uništila unutrašnjost kuće. Jedan vatrogasac je lakše povređen tokom intervencije, kada je ruku posekao na staklo. Pravi uzrok utvriće istraga, a prema prvim nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je vatru izazvao kvar na elektro instalacijama.

Vatra je ugašena, ali je u vazduhu ostao oštar miris dima. Dim je zamalo bio koban za vlasnika kuće Zorana Jovanovića, koji je u vreme izbijanja požara spavao u svom domu.

Probudio me je dim. Panično sam po kući počeo da tražim kćerku, ali sam se nekako setio da je rano izašla. Istrčao sam iz kuće, i zamolio komšije da pozovu vatrogasce. Važno je da smo živi i zdravi,a kuća će da se sredi, kaže Zoran Jovanović.

Njegova kćerka Sofija je u šoku. Iz kuće je, sasvim slučajno tog jutra izašla rano da pomogne drugarici. Zvonjava telefona i otac koji joj govori da kuća gori, prepali su je. Dotrčala je kući, ali je zatekla samo garež i dim. I oca, koji je na sreću izbegao najgore.

Kada sam prišla kući zamalo me dim nije ugušio. Unutra je sve crno od gareži, ali sredi će se. Dobro smo, a to je važno, priča Sofija.

Poziv je u vatrogasnu stanicu stigao minut posle 10 sati. Na licu mesta bili su već u 10 i 4 minuta. Tri vatrogasna vozila i 11 vatrogasaca. Kada su stigli vatra je već zahvatila tri prostorije i pretila je da proguta čitav stan. Uspeli su da ugase vatru, ali je tokom intervencije povređen vatrogasac. Prema nezvaničnim informacijama požar je izazvala neispravna i dotrajala instalacija. Tačan razlog utvrdiće struči tim sektora za vanredne situacije i policija, kazao je TV Zona Plus komandir odeljenja Srđan Tomić.[mom_video type=”youtube” id=”_cI3IMW_z2M”]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com