POŽAR „USIJAO“ PROBLEM GRADSKIH STANOVA: KO SVE ŽIVI U NJIMA? (VIDEO)

POŽAR „USIJAO“ PROBLEM GRADSKIH STANOVA: KO SVE ŽIVI U NJIMA? (VIDEO)

posledice velikog požara u Ulici Aleksandra Medvedeva

U izgorele montažne objekte u Ulici Aleksandra Medvedeva nema povratka i naš je zadatak da te ljude trajno zbrinemo, rekla je jutros gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski u uključenju u Jutarnji program Zone plus. Ona je navela da to otvara stari problem gradskog stambenog prostora, koji stručne službe mesecima pokušavaju da razmrse. Kako kaže, u nekim stanovima žive i oni koji imaju nekretnine, dok su  neki obijeni i tako useljeni.

„Mi ćemo morati da pronađemo i ono što znamo i ono što ne znamo što se tiče gradskih stanova – za ovih nekoliko meseci počeli smo da pravimo određene spiskove i utvrdili smo na terenu da u mnogim socijalnim stanovima čiji je vlasnik Grad Niš ljudi jesu po nekim osnovama, ali čak ima i trećih lica koja su obila stanove, ne plaćaju nikome ništa a nalaze se u tim stanovima, a uz to imaju i dodatne nekretnine“ – kaže Sotirovski.

Situacija kao ona sinoć, kada je zbog požara bez krova nad glavom ostalo 40 građana, dodatno obavezuje da se taj problem reši.

„Kada se desi ovako nešto i kada ne znate šta da radite sa tim ljudima, onda imate još jedan zadatak da tu gradsku imovinu stavite na papir, proverite njeno stanje da imate za ne daj bože za ovakve stvari“ – rekla je gradonačelnica.

Podsetila je da su još  u gradskim stanovima i neke porodice kojima su stanovi izgoreli pre nekoliko godina u velikom požaru u Rasadniku, jer se još nije javio investitor zainteresovan da na mesto izgorele neupotrebljive zgrade izgradi novu.

Međutim, situaciju ovde dodatno komplikuje to što se stambeni prostor ne vodi na one koji su tu živeli, već na nišku firmu „Građevinar“ koja je odavno u stečaju, kaže Sotirovski.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com