TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Udarne VESTI Zdravstvo

POZITIVNE JOŠ 2.454 OSOBE, U NIŠU 106

Broj novozaraženih koronom ne prestaje da raste. Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 2.454. ljudi od nešto više 14.000 testiranih.

Najviše ih je u Beogradu – 541. Kragujevac beleži 134 novozaraženih, Niš – 106. U Novom Sadu registrovana su 82 slučaja zaraze.

Puno gradova i mesta imaju po nekoliko desetina novozaraženih. Među njima je i Vranje sa 42 slučaja.

Nažalost, od posledica kovida preminulo je još sedmoro ljudi. U bolnicama širom zemlje nalazi se 1.057 obolelih od koronavirusa, od kojih je 58 na respiratoru u veoma teškom stanju.

U DEČJOJ KOVID BOLNICI U NIŠU ŠESTORO DECE

U Univerzitetskom Kliničkom Centru Niš (dečije kovid – infektivno odeljenje) ukupno je hospitalizovano 6 pacijenata, od kojih su 2 pacijenta Covid-19 pozitivni.

Nema pacijanta sa potvrđenim prisustvom virusa Covid-19 na respiratoru.

ČETVORO PREMINULO U KOVID BOLNICI U KRUŠEVCU

U Kovid bolnici u Kruševcu, trenutno su hospitalizovana 233 pacijenata. Kod 228 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 7 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara Kruševačke Covid bolnice, 4 pacijenata, sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminulo.

U kovid bolnici u ZC Vranje, ukupno je hospitalizovano 35 pacijenta, a među njima nema dece zaražene virusom Covid -19.

UPOZORENJE PEDIJATRA: VAKCINIŠITE DECU!

U celoj Srbiji raste broj dece obolele od kovida. Zaražavaju se oni koji nisu vakcinisani i roditelji treba da razmisle i vakcinišu decu, rekao je za RTS upravnik Pedijatrijske klinike na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta u Beogbradu doktor Vladislav Vukomanović.

Veruje da će se sa početkom škole povećati i broj obolele dece.

Kako odmiče ovaj talas roditelji treba da razmisle i vakcinišu decu, a među prioritetnima su ona deca koja već imaju narušen imunološki sistem, deca koja imaju astmu, dijabetes…

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com