PRALI NOVAC PREKO FIRME: NA PREVARU UZELI 17 MILIONA

PRALI NOVAC PREKO FIRME: NA PREVARU UZELI 17 MILIONA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su A. D. starog 24 godine, odgovorno lice firme “Hemik internacional” doo Beograd, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca u pomaganju, kao i 46 godišnjeg B. M. iz Ćićevca i 54 godišnjeg N. F. iz Ćuprije, osumnjičene za krivično delo pranje novca.

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca, krivičnom prijavom biće obuhvaćen i 48.godišnji muškarac, bivše odgovorno lice jednog privrednog društva iz Šimanovaca, za kojim policija intenzivno traga, saopštava MUP.

Sumnja se da je 48. godišnji muškarac, od 24. juna do 6. jula 2021. godine, kako bi prikrio ili lažno prikazao nezakonito poreklo imovine, po prethodnom dogovoru sa odgovornim licem Hemik internacionala na račun preduzeća uplatio ukupno 17, 9 miliona dinara.

A. D. je, kako se sumnja, taj novac dalje uplaćivao na svoje i račune pomogača , da bi potom sva trojica podizala novac i predavala ga 48. godišnjaku.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Akciju hapšenja sproveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Poreskom policijom, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com