Predlog za uvođenje hemijske kastracije

Predlog za uvođenje hemijske kastracije

PREDLOG ZA UVOĐENJE HEMIJSKE KASTRACIJE.avi_snapshot_01.51_[2014.10.14_21.11.53]Poslanik Demokratske stranke Dušan Milisavljević nedavno je na skupštinsku proceduru uputio Predlog dopune Krivičnog zakonika koje predviđaju hemijsku kastraciju pedofila i silovatelja povratnika. Ovakav zakon usvojen je februara ove godine u Makedoniji koja je postala prva zemlja u regionu koja je prihvatila ovaj način kazne za seksualno zlostavljanje.

Slučaj Tijane Jurić i Ivane Podraščić primeri seksualnog zlostavljanja nad maloletnom decom. Ali to nisu jedini slučajevi. Kako narodni poslanik Dušan Milisavljević ističe u Srbiji se seksualna uznemiravanja dece dešavaju najmanje jednom u mesec dana. Ipak, to je tema nad kojom se svi zgrožavaju, a uglavnom ćute. Zato je Milisavljević i pokrenuo inicijativu za hemijsku kastraciju pedofila i silovatelja povratnika.

Makedonska skupština usvojila je početkom ove godine izmene Krivičnog zakona kojim se pooštravaju zatvorske kazne za pedofile, a za povratnike se predviđa hemijska kastracija.

Ono što u Makedoniji nije prihvaćeno je obavezno korišćenje GPS alke uz pomoć koje bi policija mogla da prati svaki korak pedofila i silovatelja koji su pušteni iz zatvora kako ne bi ponovo počinili isto delo. Hemijsku kastraciju su pre Makedonije prihvatile Rusija, Moldavija, Južna Koreja, Poljska, Danska i Češka.

[mom_video type=”youtube” id=”s3L7UcwEPPE”]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com