VUČIĆ NA SKUPU “SRBIJA NADE”: OD SUTRA NEKO DRUGI ĆE BITI PREDSEDNIK SNS (VIDEO)

VUČIĆ NA SKUPU “SRBIJA NADE”: OD SUTRA NEKO DRUGI ĆE BITI PREDSEDNIK SNS (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se svima koji su došli na skup “Srbija nade” i svima koji ga podržavaju i rekao da je “ovo poslednje veče na kome se obraća kao predsednik SNS”.

Dodao je i da će od Vidovdana početi formiranje Pokreta za narod i državu, čiji će stožer biti SNS.

“Ovo je poslednje veče u kome vam se obraćam kao predsednik SNS, sutra će neko drugi preuzeti moju, vašu, našu SNS, čiji ću član ostati i verni i odani član biti. Ali ću od sutra biti predsednik svih građana Srbije, a ne predsednik političke partije”, rekao je Vučić.

Kako je rekao, divni ljudi će od sutra preuzeti rukovođenje SNS.

“Ali već za Vidovdana upravo zbog krize u kojoj se nalazimo krećemo, a a zamoliću i SNS da bude stožer svega, u formiranje Pokreta za narod i državu, da bismo imali bazu i oslonac da sačuvamo našu zemlju u naredne dve i tri krizne godine koje su odlučujuće za budućnost Srbije. I znam da to to bez SNS ne možemo”, naveo je Vučić.

VUČIĆ: VEČERAS SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će posle skupa “Srbija nade” biti održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost povodom najnovijih dešavanja na Kosovu i Metohije.

“Govorićemo šta će biti na KiM, a plašim se mnogo toga lošeg jer znam sa kime imamo posla”, rekao je Vučić na skupu ispred Narodne skupštine.

On je ocenio da su prištinske vlasti namerno čekale ovaj dan kada je značajan broj muškaraca sa severa KiM došao u Beograd da bi, kako je rekao, napali na opštinske zgrade i u Zubinom Potoku, Leposaviću, Zvečanu.

Vučić je rekao da su zbog svega što se dešava zajedništvo i jedinstvo potrebniji nego ikada.

“Pred nama najteži period oko KIM, pritisli su nas uza zid, čuvaćemo mir, boriću se za svaki sekund mira, ali prvi napad na Srbe na severu Srbija neće sedeti skrštenih ruku, nećete proterati Srbe,” rekao je Vučič.

Predsednik je zahvalio građanima koji su velikom broju došli ispred parlamenta, a oni su mu skandirali “Aco, Srbine”.

“Imamo samo da vam kažem da kada smo ujedinjeni i zajedno tada nam niko ne može ništa”, rekao je Vučić.

Predsednik je, govoreći o merama nakon masovnih ubistava u Beogradu i okolini Mladenovca, rekao da je u akciji razoružavanja prikupljeno više od 50.000 cevi i minsko-ekspozivnih sredstava.

“Razmislite samo koliko smo života time sačuvali i spasli. To je važno, da država preduzima mere, uveli smo policajce u škole. Još mnogo toga ćemo morati da uradimo kako bi se i nastavnici i deca osećali sigurnije”, poručio je predsednik.

PRELAZNE VLADE NEĆE BITI, POZIV NA DIJALOG POLITIČKIM NEISTOMIŠLJENICIMA

Vučić je rekao i dasu od sutra svima otvorena vrata za dijalog o rešavanju problema.

“Pozivam i te političare o kojima mislim sve najgore na razgovore i dijalog, moja vrata otvorena su za njih da rešavamo probeme, nije mržnja ta kojom problemi treba da budu rešeni. ali prelazne vlade neće biti, a vlast će se birati na izborima narodnom voljom, ” rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da je na današnji dan više od 50 000 cevi i minsko eksplozivnih sredstava prikupljeno.

“Koliko je života time sačuvano, država preduzima mere, ali su neki političari zloupotrebili tragediju i zaslužuju prezir, ” rekao je Vučić.

VUČIĆ: MORAMO DA UČIMO DECU ZAJEDNIŠTVU, A NE PODELAMA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras na skupu “Srbija nade” poručio da je najvažnije pitanje za društvo, koje se čulo posle tragedija 3. i 4. maja, koje je postavila majka jedne od ubijenih devojčica – čemu smo učili decu, čemu ih učimo danas i šta ćemo da ih učimo sutra i dodao da decu treba da učimo zajedništvu, a ne podelama.

Građani su skandirajući dočekali predsednika sa – Aco Srbine, a on ih je zamolio za minut ćutanja za nastradale tragedijama u OŠ “Vladislav Ribnikar” i u Mladenovcu.

“Beskrajno vam hvala što ste u ovolikom broju došli na plato ispred Doma Narodne skupštine, što kiša koja ceo dan pada nije vas oterala odavde, pokazali ste koliko ste uporni i spremni da se borite za normalnu i pristojnu Srbiju, beskrajno vam hvala na tome”, poručio je Vučić na početku govora.

Kazao je da danas moramo da razgovramo u tišini i da pokušamo da čujemo i pitanje i odgovore, svaku muku koju zajedno osećamo i svaki strah i sumnju, jer smo to dužni deci koju smo izgubili i svakom detetu kome treba da pomognemo da poraste, jer od nas ovde dobrim delom zavisi gde i kako će rasti.

Istakao je da moramo da vidimo da li ćemo decu učiti mržnji ili ljubavi razumevanju ili svađama, podelama ili zajedništvu i hoće li sutra govoriti da su jedni narod i elita, a drugi rulja i sendvičari, jedni uniženi, a drugi uzvišeni i da li će znati da kažu dobar dan, hvala i molim, ili su drugi neprijatleji koje treba uništiti jer se razlikuju.

Da se na ulici međusobno vrebaju ili osmehnu i jave… e o tome treba da govorimo, dodao je Vučić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com