PREDSEDNIK VUČIĆ POLOŽIO ZAKLETVU (VIDEO)

PREDSEDNIK VUČIĆ POLOŽIO ZAKLETVU (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je zakletvu pred poslanicima u parlamentu, čime je otpočeo njegov drugi predsednički mandat.

Zakletvu je položio na Miroslavljevom jevanđelju i Ustavu Republike Srbije.

 “Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti, tako mi bog pomogao”.

Nakon toga, potpisao je tekst zakletve., a poslanici i gosti pozdravili su ga aplauzom.

Zatim je izvedena himna Srbije “Bože pravde”.

Nakon što je predsednik parlamenta Ivica Dačić otvorio posebnu sednicu parlamenta, na njoj je predočen izveštaj Republičke izborne komisije o rezultatima glasanja, u kojem stoji da je Vučić na izborima dobio 2.224.914 glasova građana, što je, takođe, propraćeno aplauzom.

OPOZICIJA: POLAGANJE ZAKLETVE VUČIĆA U SKUPŠTINI NELEGITIMNO

Predstavnici budućih opozicionih poslanika okupili su se danas uoči polaganje zakletve predsednika Srbije Aleksandra Vučića i poručili da je polaganja zakletve u Narodnoj skupštini, kako tvrde, nezakonito.

Kao razlog navode to što je ceremonija održana pred starim skupštinskim sazivom kojem je istekao mandat.

 

VUČIĆ OD SKUPŠTINE DO ANDRIĆEVOG VENCA ISPRAĆEN APLAUZOM

Predsednik Aleksandar Vučić, nakon što je u parlamentu položio zakletvu i započeo svoj drugi mandat, otišao je u zgradu Predsedništva Srbije, a od Trga Nikole Pašića do Andrićevog venca pratio ga je aplauz okupljenih građana.
Ispred parlamenta, Vučić je prišao Srbima sa Kosova i Metohije, koji su ga čekali sa transparentom na kome je pisalo “Srbi sa KiM su uz svog predsednika Aleksandra Vučića”.
Zahvalio im je što su došli i fotografisao se sa njima.
Takođe, zahvalio je na podršci i grupi Krajišnika, koji su ga pozdravili pesmom, u svojoj tradicionalnoj nošnji.
Ispred zgrade Predsedništva bila je postavljena Garda Vojske Srbije, kao i predstavnici svih rodova srpske armije, a načelnik Generalštaba VS general Milan Mojsilović predao je raport predsedniku Vučiću.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com