PREDSTAVA “KISEONIK” U PARKU ČAIR

PREDSTAVA “KISEONIK” U PARKU ČAIR

U okviru kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” 25. novembra tačno u podne, u parku Čair, glumica ansambla niškog Narodnog pozorišta odigraće ambijentalnu predstavu “Kiseonik”. Predstavu povodom Međunardnog dana borbe protiv nasilja nad ženama potpisuje Dragana Jovanović, arealizuje Centar za devojke, Savez niških glumaca u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu.

“Ideja za predstavu „O2 (Kiseonik)“ nastala je kao odgovor na aktuelnu epidemiološku situaciju pandemije korona virusa, zagađenosti vazduha i položaja žene u ovim okolnostima. Naziv „O2 (Kiseonik)“ predstavlja nasušnu potrebu za kisenikom, za opstankom i slobodom. Predstava se sastoji iz šest slika, u kojima se govori o ženi, njenom društvenom položaju, njenim potrebama, nasilju nad ženama, zdravlju, potrebom za slobodom i brigom za očuvanje planete”, navodi se u saopštenju niškog teatra.

Za mesto izvođena izabran je ,,Čair“ jer u toku predstave biti posađena i dva drveta kao jasan i trajan znak brige o planeti nasuprot sveprisutnoj devastaciji. S druge stranel, ovo mesto nudi mogućnost bezbednog i sigurnog izvođenja i za publiku i za aktere. Ambijentalnim izvođenjem predstave je želja da se sa publikom dođe u susret kako bi i slučajni prolaznik postao gledalac.