уторак, јул 16

PREDSTAVA „U ČIJE IME“ NA LETNJOJ POZORNICI

0
33

Glumci Narodnog pozorišta Niš odigraće predstavu rađenu po tekstu Aleksandra Mihailovića „U čije ime“, a u režiji u režiji Milana Karadžića, u četvrtak, 10. septembra, sa početkom u 20 časova i 30 minuta, na Letnjoj pozornici u Tvrđavi.

„U čije ime“ je istinita dramatična priča o streljanim glumcima Narodnog pozorišta, nakon oslobođenja Niša 1944. godine. Ona na topao i životan način progovara o stradanju malog, običnog čoveka koji pokušava da opstane u vihoru velikih društvenih i političkih promena. Večita dilema o izboru strane, ali i slobodi umetnika da se u turbulentnim vremenima bori umetnošću i za umetnost, tema je koja snažno korespondira sa vremenom u kojem živimo, oslikavajući model po kome se promene na ovim prostorima uspostavljaju već više od pola veka.“

Ulaz na predstavu moguć je samo uz korišćenje zaštitnih maski, a cena ulaznice je 300 dinara koja se može kupiti svakog dana na blagajni pozorišta i na dan dan izvođenja predstave na Letnjoj pozornici u Tvrđavi od 19.30 do 20.30 kak ose ne bi stvarale gužve.

Leave a reply