Prekinuta privatizacija „Erozije“

Prekinuta privatizacija „Erozije“

erozija kamionObustavljena je privatizacija Društvenog vodoprivrednog preduzeća „Erozija“ iz Niša. Ovo je TV Zona plus potvrdio direktor „Erozije“ Slobodan Marković, koji kaže da je time sprečen sunovrat koji je zadesio sva na ovakav način privatizovana vodoprivredna preduzeća. Brza privatizacija, koju čeka 500 firmi sa spiska Agencije za privatizaciju, sprečena je opsežnom akcijom, u koju su bili uključeni i Privredna komora Srbije, resorno udruženje i konsultanti.

 

 

Slobodan markovic direktor Erozije
Slobodan Marković, direktor “Erozije”

Nismo se pomirili s tim, na Udruženju smo doneli odluku i uzeli konsultante, obrazlagali, trčali… Sve je to urodilo plodom i Agencija za privatizaciju nam je poslala dopis da se prekida privatizacija za “Eroziju”, kaže direktor „Erozije“ Slobodan Marković.

 

Suština zahteva bila je da se ispoštuje zaključak Vlade Srbije od aprila ove godine, kojim bi država trebalo da bude većinski vlasnik vodoprivrednih preduzeća i time spreči da “Erozija” ode u – kako kaže Marković “brutalnu privatizaciju”. Privatizacije će ipak biti, ali po posebnom modelu. Predlog je da “Erozija” i još neka vodoprivredna preduzeća koja ministarstvo izabere budu 53 odsto u vlasništvu “Srbijavoda” a 47 odsto vlasništvo države.[mom_video type=”youtube” id=”GdXl_ZPwSq0″]