PREKOGRANIČNIM PROJEKTIMA DO VIŠE TURISTA

PREKOGRANIČNIM PROJEKTIMA DO VIŠE TURISTA

Turizam može biti tačka spajanja i buduće saradnje Niša i bugarske opštine Vraca, zaključak je sastanka predstavnika te opštine i gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski. Razgovaralo se o prekograničnoj saradnji i zajedničkim projektima za sredstva iz fondova Evropske unije. S obzirom na to da  oba grada poseduju brojne potencijale za privlačenje turista iz regiona, Evrope i sveta postignuta je saglasnost da je upravo to oblast u kojoj se može uspostaviti najbrža moguća saradnja.

Vraca ima nešto više od 60 hiljada stanovnika, samo stotinak kilometara je udaljena od glavnog grada Sofije i ima brojne ideje za razvoj turizma, od adrenalinskog parka do sadržaja namenjenih rekreativnom turizmu, rekao je gradonačelnik Vrace Kalin Kamenov.

Gradonačelnica Sotirovski upoznala je goste iz Bugarske sa potencijalima niškog kraja koji takođe pružaju niz mogućnosti kako za ekstremne sportove, paraglajding, tako i za banjski i zdravstveni turizam. Niš u prvoj polovini godine beleži sve bolje rezultate u turizmu i očekujemo da će do kraja godine rast broja posetilaca biti sve veći, poručila je gradonačelnica.

Dogovoreno je da se razgovori predstavnika dva grada i turističke privrede nastave kako bi se na vreme sačinila zajednička projektna ideja za finansiranje u okviru Interreg VI-A IPA programa Bugarska-Srbija 2021 – 2027.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com