Premijer ljut zbog niškog deficita!

still1014_00003Premijer Srbije Aleksandar Vučić nije zadovoljan stanjem u gradskoj kasi Niša u kojoj manjka 50 miliona evra i to je jasno kazao gradonačleniku Niša Darku Bulatoviću. Najpre dok su od Oficirskog doma pešice dolazili do Gradske kuće, a onda i na sastanku u gradskoj kući sa čelnicima Niša.

Prihodi precenjeni za 46,4 odsto, a obda na tako precenjene prihode naduvaju rashode, stvore sebi obaveze koje su još veće od toga i onda dodju do minusa od 50 miliona evra, kaže premijer Vučić.

Gradonačlenik Bulatović je svestan da problema ima.

Uvažićemo sve predloge i sugestije, čim bude predlog budžeta prosledićemo ga da vidimo šta će reći Vlada, nadamo se da ćemo uraditi ono što je najbolje i ono što je u interesu gradjana, kaže Bulatović.

Vučić je najavio da će Vlada Srbije pomoći Nišu, da će mnogo ulagati u grad, ali da gradski čelnici moraju ozbiljno da kreiraju budžet.

Mi ćemo ovde za dva dana da potpišemo veoma važan ugovor za 2200 radnih mesta, pregovaramo sa Filipincima, Nemcima, grad Niš će da postane centar ne samo regiona Jugoistočne Srbije, već i ovog dela Balkana, kaže premijer Vučić.

Vučić je kazao i da su prethodne vlasti nanele veliku štetu Nišu i živele od uzimanja kredita i trošeći nepostojeće pare, ali da grad više ne može tako da funkcioniše i da mora da se pozabavi kako rashodnom tako i prihodnom stranom. Premijer je ponovio da su dve milijarde dinara odvojene za jug Srbije, a da će najveći deo tih sredstava ostati u Nišu.