TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Kultura Udarne

PREMIJERA FILMA “VODA”- POSLEDNJI DANI PUKOVNIKA RAJEVSKOG (VIDEO)

Kako su izgledali poslednji dani slavnog pukovnika Nikolaja Nikolajeviča Rajevskog prikazano je u igrano-dokumentarnom filmu kruševačkog autora Gorana Erčevića „Voda“. Premijera filma bila je u Aleksincu, u mestu gde je poginuo 1876. u borbi sa Turcima i gde je podignuta i Ruska crkva. U filmu glavne uloge glume Dejan Tončić, Vojin Ćetković i Branislav Trifunović, a film će na jesen biti prikazan i u Nišu.

Printscreen YouTube offical trejler Voda

Igrano dokumentarni film Voda prati poslednjih 16 dana života čuvenog ruskog dobrovoljca u Srpsko-turskom ratu 1876, pukovnika Nikolaja Nikolajeviča Rajevaskog, čoveka po kojem je Lav Tolstoj napisao lik Vronskog iz Ane Karenjine.

Reditelj filma je Goran Erčević, a scenirao je napisao Slobodan Cenc. Film je bitan jer je i istorijski dokument o ratu i o oslobođenju južnih krajeva”, kaže Miloš Paović producent filma. 

Film je sniman nekoliko godina na lokacijama u Aleksincu, Đunisu, Smederevu, Beogradu, Aleksandrovcu, Budvi, na Šarganu. Poseban deo u filmu „Voda“ posvećeno je Ruskoj crkvi u Gornjem Adrovcu koja je podignuta na mestu na kome je pukovnik Rajevski poginuo.

Ova lokacija turistički nije dovoljno iskorišćena i na ovaj način budimo tematski turizam kao što u Italiji milione turista u Veronu privlače i to izmišljeni likovi Romeo i Julija”, objašnjava Paović.

U filmu glume Dejan Tončić, Vojin Ćetković, Branislav Trifunović i mnogi drugi. Film je nastao u produkciji kuće “Laki production” i u koprodukciji aleksinačkog pozorišta “Duka Jovanović”, Udruženja “Glas rasejanih” uz pokroviteljstvo privrednika iz opština Sokobanja, Aleksinac i Ražanj.  

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com