PREMINUO AKI RAHIMOVSKI

PREMINUO AKI RAHIMOVSKI

foto FB Parni Valjak

Popularni hrvatski muzičar Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.  “Pozlilo mu je danas ujutro, završio je u bolnici u Novom Mestu.  potvrdio je za hrvatske medije njegov menadžer Damir Osredečki.

Vest o smrti objavljena na službenim stranicama Parnog valjka.

“Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski”, stoji u objavi.

UVEK SE RADO VRAĆAO U NIŠ

Aleksandar Aki Rahimovski rođen je u Nišu, ali se ubrzo sa porodicom preselio u Skoplje. Kako mu je otac bio muzički profesor, sa sedam godina je krenuo u muzičku školu, odsek klavir i pevanje.

Kao tinejdžer bio je član nekoliko sastava od kojih su neki grupe Vakuum, Krvna braća i Tor, sa kojom je nastupio na festivalu u Zagrebu 1975. godine. Iste godine upoznaje gitaristu i kompozitora Huseina Hasanefendića Husa i Juricu Pađena.

U saradnji sa menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog valjka.

Generacije će pamiti legendarne koncerete kako na prostorima ex YU, tako i širom sveta. Maestralna izvođenja “Jesen u meni” , “Stranica dnevnika”, “Neda”, “Staška”, “Vreme je na našoj strani” , “Zastave”  i ostalih legendarnih hitova Parnog valjka, zauvek ostaju kao deo neponovljiva sećanja različitih generacija na ovim prostorima.