U Nišu je noćas, iznenada, preminuo Nebojša Stevanović, sekretar Sekretarijata za kulturu Grada Niša. Nebojša Stevanović rođen je 1961. godine u Nišu, gde je završio osnovnu i srednju školu i Pravni fakultet. Imao je dvadesetogodišnje iskustvo u lokalnoj samoupravi u oblasti kulture, a od 2014. godine obavljao je dužnost, najpre, načellnika Uprave, a potom i dužnost Sekretara Sekretarijata za kulturu Grada Niša. U svojoj profesionalnoj karijeri radio je i u Mašinskoj industriji Niš (od 1988. do 1999. godine), Sekretarijatu za opštu upravu (od 1999. do 2000. godine), obavljao je dužnost sekretara Sekretarijata za javne službe (od 2000. do 2004. godine) i bio je zaposlen u Sekretarijatu za privredu (od 2004. do 2014. godine).

Učestvovao je godinama u organizaciji javnih gradskih manifestacija u oblasti kulture, Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma „Filmski susreti Niš“, Internacionalnih horskih svečanosti, Likovne i književne kolonije „Sićevo“, Nimus-a, Majske pesme, Nisomnije, Nišville džez festivala, Novogodišnjih koncerata i Muzičkog edikta, a učestvovao je u brojnim međunarodnim projektima u oblasti kulture.

Bio je predsednik odbora za kulturu Euroregiona Niš-Sofija-Skoplje od 2002. do 2004. godine i predsednik Streličarskog Saveza Srbije 2 godine.

Bio je oženjen i otac dvoje dece.

Vreme komemoracije i sahrane Nebojše Stevanovića biće naknadno saopšteni.