Vlasnik jedne niške firme koji se polio benzinom i pretio da će se zapaliti, posle četvorosatne drame i ubeđivanja, odustao je od te namere. Zorana Cekića, vlasnika „Eurostila“ policija i Hitna pomoć uspeli su da ubede da siđe sa krova poslovne zgrade koju je je inspekcija došla da sruši jer nema dozvolu.

Firma se nalazi na izlazu iz Niša ka Svrjigu u industrijskoj gradskoj zoni, a Cekić tvrdi da je poslao zahtev za legalizaciju, ali da čeka odgovor Zavoda za urbanizam i uprave za planiranje.

Na lice mesta došli su i Cekićeva supruga  i radnici koji su svojim vozilima blokirali prilaz zgradi. Na kraju su molbe urodile plodom.

Dva puta su pokušali da me ruše, šta je trebalo da uradim. Bolje sebe da povredim nego druge, kaže Zoran Cekić, nakon silaska.

I Zoranova supruga je očajana. Kaže da je pošten čovek i da je strašno što je primoran na takav korak.

Neko je tu zatajio.  Ne znam ko, inspekcije ili neko drugi, ali prinudili su ga na ovakav korak, tvrdi Cekićeva supruga.

Zoran nema dozvolu za izgradnju poslovne zgarde. Ali je podneo zahtev za legalizaciju. I čeka već mesecima da se na nju odgovori. Uz dozvolu, ima i podršku i saglasnost Gradske opštine Pantelej, koja je i sama tražila od nadležnih da požuri sa izdavanjem dozvole. Jer zgrada ne ugrožava nikoga, a firma treba da zaposli radnike.

Cekić je sišao sa krova pošto je dobio obećanje građevinske inspekcije i Uprave za imovinska stanja grada Niša da se njegov objekat neće rušiti do usvajanja Regulacionog urbanističkog plana Pantelej 2, opštine na kojoj se objekat nalazi.

Taj plan trebalo bi da bude usvojen na drugoj narednoj sednici Skupštine grada Niša. Njegovim usvajanjem, Cekić će dobiti pravo na legalizaciju jer je reč o zoni predviđenoj za privredne objekt, kaže Nebojša Lović, većnik Opštine Pantelej koji je bio na licu mesta.

Ostaje otvoreno pitanje da li je drama bila nužna i zašto je u ovom trenutku dat nalog da se objekat ruši?[mom_video type=“youtube“ id=“L_syt7sqQfI“]

 

By rezija