policija sireneZbog sumnje da su se lažno predstavljali kao službenici Vlade, IPA fondova i slično i od raznih ljudi tako na prevaru uzeli skoro 22.000 evra, uhapšeni su B.M. (48) iz Niša i T. J. (45) iz Opova.

Sumnja se da su od aprila 2014. do oktobra 2015. obećavali da će im obezbediti bespovratna sredstva kod IPA fondova EU za određene projekte uz proviziju od 20 odsto od ukupne vrednosti projekta. Tako su oštećene doveli u zabludu da o svom trošku pribavljaju potrebnu dokumentaciju, zaključuju ugovore o zakupu parcela i da sačinjavaju projekte. Sumnja se da su B. M. i T. J. neposredno pre predaje projekata zahtevali od oštećenih novac koji im je navodno bio potreban za predaju dokumentacije, a novac zadržavali za sebe, i to u ukupnom iznosu od 21.730 evra, navodi policija.

Protiv njih dvojice je podneta krivična prijava za prevaru, a policija je podnela i krivičnu prijavu, u redovnom postupku i protiv pedesetsedmogodišnjeg Beograđanina, zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevara pomaganjem.

By rezija