TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

PREVENTEVNI PREGLEDI I OVOG VIKENDA U DZ NIŠ

Niški Dom zdravlja i ovog vikenda organizuje akciju „Otvorena vata“, koja podrazumeva besplatne preventivne preglede na rano otkrivanje karcinoma grlića materice, debelog creva, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i depresije.

Pregledi su od 7 do 14 časova. Takođe, u subotu, 19. novembra Služba za kućno lečenje će na teritoriji svih pet gradskih opština pružati zdravstvene usluge za otežano pokretne ili nepokretne.

Dom zdravlja Niš u okviru akcije „Otvorena vata“ organizuje sledeće preventivne preglede:

1. U periodu od 07:00-14:00 č Služba za zdravstvenu zaštitu žena poziva sve žene starosne dobi od 25-64 godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice – PAPA test.
Uzimanje brisa radiće se na I spratu, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu Doma zdravlja Niš

2. U periodu od 07:00-14:00 č Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih će raditi i sledeće skrining preglede:
– na rano otkrivanje karcinoma debelog creva
– na rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti ( merenje krvnog pritiska)
– na rano otkrivanje dijabetesa
– na rano otkrivanje depresije

3. U periodu od 07:00-14:00 č Služba za polivalentnu patronažu poziva žene da prisustvuju obuci za samopregled dojke.

4. U periodu od 07:00-14:00č Služba za radiološku dijagnostiku poziva žene starosne dobi od 50-69 godina da se odazovu skriningu na karcinom dojke i obave mamografiju.

Služba za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje Doma zdravlja Niš, dana 19.11.2022. godine organizuje akciju „Zdravlje za sve“ namenjenu stanovnicima grada Niša, na teritoriji svih pet gradskih opština, koji su otežano pokretni ili nepokretni.

U toku ove akcije pružaće se zdravstvene usluge: uzimanje anamneze, klinički pregled, EKG, merenje krvnog pritiska, određivanje nivoa šećera u krvi, previjanje i obrada rane, pružanje saveta lekara u vezi sa lečenjem hroničnih bolesti. 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com