Preventivni pregledi u nedelju u Kliničkom centru i Domu zdravlja Niš

Preventivni pregledi u nedelju u Kliničkom centru i Domu zdravlja Niš

U Kliničkom centru i Domu zdravlja Niš u nedelju će biti organizovani besplatni preventivni pregledi od 8 do 16 časova.

U specijalističkim ambulantama Klinike za očne bolesti niškog Kliničkog centra, koje se nalaze u prizemlju nekadašnje zgrade hirurških klinika, specijalisti oftalmologije obavljaće preventivne preglede organa vida.

Na spratu iznad, u specijalističkim ambulantama neurologije, biće organizovani i opšti neurološki pregledi, a sem toga, svi zainteresovani pacijenti, moći će da provere i visinu krvnog pritiska i dobiju potrebne savete medicinskog osoblja.

U Domu zdravlja Niš, u okviru akcije Ministarstva zdravlja Republike Srbije, planirani su pregled krvnog pritiska, šećera u krvi, EKG pregled, oftalmološki pregled (pregled vida).

Pregled krvnog pritiska i šećera u krvi obavljaće se u centralnom holu Doma zdravlja Niš. EKG pregled obavljaće se u prostorijama Centra za preventivne zdravstvene usluge, pored info pulta, u prizemlju Doma zdravlja Niš. Oftalmološki pregledi će biti u prostorijama Odeljenja oftalmologije koje se nalazi na petom spratu Doma zdravlja Niš.

Nakon obavljenog preventivnog pregleda svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje.