STIPENDIJEDok većina srednjoškolaca sanja da izadje iz zemlje i sreću potraži u inostarnstvu, najboljima od njih to će možda poći za rukom. Niški srednjoškolci, učenici prvog i drugog razreda, moći će da konkurišu za pune stipendije za najprestižnije britanske i američke koledže. Osim koordinatora koji će prezentovati uslove pod kojima srednjoškolci jednu školsku godinu mogu da završe u inostranstvu, svoja iskustva roditeljima i djacima preneće i Lazar Stošić, jedan od stipendista.

Lazar Stošić jedini je Nišlija koji je pre dve godine dobio punu stipendiju za školovanje na prestižnom škotskom Dolar koledžu. Otišao je tamo, zadivio profesore, pa mu je ponudjeno da se još godinu dana školuje o njihovom trošku. Lazar je zadivljen takodje. Načinom školovanja, odnosom profesor djak, mogućnosdtima koje se otvaraju srednjoškolcima.

Svoja iskustva Lazar će preneti niškim srednjoškolcima, na promociji HMC i ASSIST programa, koji nude srpskim srednjoškolcima jednogodišnje stipendije za školovaje na britanskim i američkim koledžima. Ne samo iskustva sa školovanja već i za testiranja, koje djaci moraju da prodju, kako bi dobili punu, ili delimičnu stipendiju za školovanje u inostranstvu.

Prezantacija programa održaće se 23. oktobra u Gimnaziji Bora Stanković.