PRIHVATILIŠTE KAO SPAS OD LEDENE ZIME (VIDEO)

PRIHVATILIŠTE KAO SPAS OD LEDENE ZIME (VIDEO)

Prihvatilište za odrasla i stara lica u Nišu radi punim kapacitetom. Tu su spas od ledenih zimskih dana pronašli oni koji trenutno, sticajem različitih životnih okolnosti, nemaju gde.

Bojan Nikolić je već dva i po meseca u Prihvatilištu za odrasla i stara lica, pri Centru “Mara” u Nišu. Kaže da je tu došao jer nema gde. Pre više od dvadeset godina na ulici je bio godinu i po dana.

2020. sam bio ovde kad je bila korona. Imamo tri obroka, dve užine, znači mnogo. Stvarno nemamo gde, kaže štićenik Prihvatilišta za odrasla i stara lica Bojan Nikolić. 

Ja sam dugo bez krova nad glavom, sticajem životnih okolnosti. Živela sam i privatno. Ove zime sam došla u situaciju da ne mogu sebi da priuštim privatan smeštaj, bez obzira na neka primanja koja imam. To je strašan osećaj kada čovek usred zime ostane bez mogućnosti da reši osnovni problem, a to je krov nad glavom, objašnjava Silvana Mančić Stojković. 

Prihvatilište radi punim kapacitetom. Tu je 14 korisnika, od toga devet muškaraca i pet žena. Uputio ih je Centar za socijalni rad “Sveti Sava” u Nišu.

Korisnik pri prijemu boravi tri dana u sobi za izolaciju. Imamo zdravstvenu negu kompeltnu tokom 24 sata..Tu je stručna služba, psihosocijalna podrška. Mogu da borave šest meseci, dok se ne reši njihov status, kaže rukovodilac Prihvatilišta za odrasla i stara lica Gorica Cvetković. 

Puni su kapaciteti sve vreme i to je jedan kontinuiran rad, koji se ne odvija samo kada su niske temperature, već tokom cele godine..Prethodne godine kada bi bile niske temperature bila bi velika navalica, kaže direktor centra “Mara” Miloš Ranđelović. 

Prihvatilište za odrasla i stara lica otvoreno je marta 2022. godine.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com