Prijave za besplatni “set top boks“  uređaj

Prijave za besplatni “set top boks“ uređaj

Still0125_00000U niškom Centru za socijalni rad redovi. Socijalno ugroženi građani prijavljuju se za takozvani “set top boks“, odnosno uređaj koji će omogućiti prijem digitalnog signala i nakon juna meseca, kada Srbija prelazi na digitalno emitovanje televizijskog signala.

Najsiromašnijima će država pomoći da obezbede uređaj koji je potreban za prijem digitalnog signala. Iz Centra za socijalni rad pozivaju socijalno-ugrožene građane da podnesu prijavu i neophodnu dokumentaciju, kako bi dobili besplatnu opremu. Mogu se prijaviti korisnici novčane socijalne pomoći i korisnici tuđe nege i pomoći, a penzioneri sa najnižim primanjima zahteve predaju u PIO fondu.

Still0125_00002
Dara Stojiljković, Centar za socijalni rad

Od dokumentacije treba da ponesu fotokopiju važećeg rešenja i fotokopiju lične karte. U Centru će dobiti formular koji treba da popune, kaže Dara Stojiljković iz Centra za socijalni rad.

Trenutno su cene STB uređaja oko 4.000 dinara, očekuje se da budu i niže. Građanima koji ispunjavaju uslove uređaj će stići besplatno, na kućnu adresu.

Rok za prelazak sa analognog na digitalno emitovanje TV programa je 17. jun 2015. godine. Digitalizacija se odnosi na sve gledaoce koji TV program prate putem sobne ili krovne antene. Stari televizori moći će da primaju signale digitalne televizije ukoliko se na njih priključi STB uređaj, dok novi televizori koji imaju MPG4 oznaku već prihvataju digitalni signal.\

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com