Prijemni za prvu generaciju socijalnih radnika

prijemniNa evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Nisu nalaže se samo tri socijalna radnika. Filozofski fakultet u Nišu odlučio je da upiše prvu generaciju studentata na studijama Socijalnog rada. Tridesetoro studenata danas je polagalo prijemni ispit.

Test, olovka i flašica vode na stolu. Prva generacija studenta Socijalnog rada polaže prijemni ispit za upis na fakultet. Za pripremu prijemno ispita nisu imalu puno vremena, ali kažu da prijemni ispit nije bio težak. Smatraju da će nakon završetka fakulteta lako pronaći posao.

Svi će studirati besplatno, jer je školovanje socijalnih radnika rezultat tempus projekta koji finansira Evropska unija. Profesorka Natalija Jovanović koja od oktobra preuzima dužnost dekana fakulteta kaže da po standardima 50 odsto radnika u ustanovama socijalne zaštite moraju da budu socijalni radnici

Mi smo u okviru projekta radili istrazivenje i podaci govore da će u sledećih pet godina moći da se zaposli čak 500 socijalnih radnika, kaze Jovanovic.

Ove godine biće upisana i prva generacija studenata na master studijama. Prijavljivanje kandidata počinje 10. oktobra, diferencijalni ispit se polaže 21, a prijemni 22. oktobra.