TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Некатегоризовано

PRIPADNICA ŽANDARMERIJE SANJA JOVANOVIĆ DOBILA PODRŠKU ZA ČETVRTO I PETO DETE

Pripadnica Žandarmerije Sanja Jovanović majka je petoro dece. Nedavno je dobila blizance – Taru i Ignjata. Ova sedmočlana porodica živi u Vrtištu. Od Gradske opštine Medijana dobila je finansijsku pomoć za četvrto i peto dete.  Jovanoviće je posetila i ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić.

Porodica Jovanović preselila se iz grada u selo. Živeli su u Nišu, sada u Vrtišu sa svoje petoro dece. Danica ima devet godina, Lazar sedam, Ilija tri godine. Nedavno su dobili i blizance – Taru i Ignjata.

Sanja je policijska službenica i radi u Žandarmeriji, kao i njen suprug, koji joj je velika podrška.

 

Ja sam oduvek želela da imam što veću porodicu. Minimum troje dece. Četvrto smo hteli da bude devojučica. Pored troje dece, dobili smo blizance Ignjata i Taru . Sad smo jedna velika proodica, to je naše najveće bogatstvo. Na jedan način je mnogo lepo, s druge strane je dosta obaveza oko njih. Potrebno je dosta pomoći da neko bude tu konstantno sa mamom. Kako rastu, već je malo o drugačije. Ja svima savetujem da imaju što više dece. Da im je kuća puna smeha, radosti, veselja, sreće, ljubavi, to bih svima preporučila.kaže Sanja. 

 

 

 

Porodica Jovanović je od Gradske opštine Medijana dobila jednokratnu finansijsku pomoć, za četvrto i peto dete u porodici, u iznosu od 150 hiljada i 200 hiljada dinara. Jovanoviće su posetili ministarka Darija Kisić i predsednik Gradske opštine Medijana Kocić i uručili im prigodne poklone.Gradska opština Medijana je ove godine izdvojila 30 miliona dinara za pronatalitetnu politiku.

 

Mi godinama unazad pomažemo porodice sa više dece. Dobili su dukat Medijane kao najviše priznanje naše opštine i radujemo se ovakvim događajima, Imamo dosta četvrtorođenih beba. Trudićemo se i ubuduće da podstičemo natalitet u našoj gradskoj opštini, kaže predsednik GO Medijana Nebojša Kocić.

 

 

 

 

Prava je sreća i blagoslov biti u domu ovakve porodice. Upravo je takva slika Srbije koju želimo da imamo. Iz budžeta Republike Srbije se za ovu svrhu izvaja 87 milijardi dinara. Posebno smo ponosni kada vidimo lokalne samouprave, gradsku opštinu koja dodatna sredstva izvaja svoja sredstva kada je u pitanju pronatalitetna politika, kaže ministarka Darija Kisić.

 

 

 

 

Ovo je prva porodica, kojoj je opština Medijana dodelila pomoć za 5. dete u porodici, od početka 2023. godine, kada je i doneta odluka o ovoj vrsti finansijske podrške višečlanim porodicama.

GO Medijana je peta opština u Srbiji po izdvajanjima za pronatalitetnu politiku. Komisija „Sveta Petka“ ove opštine odobrava sredstva za vantelesnu oplodnju.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com