PRIPREME ZA MALU MATURU (VIDEO)

PRIPREME ZA MALU MATURU (VIDEO)

Za razliku od prošle godine, ovoga puta su dozvoljene maturske proslave, pod uslovom da u zatvorenom prostoru ne bude više od 500 ljudi. To je jedna od novi mera koje je doneo Krizni štab.

Iako je Krizni štab dozvolio proslavu maturskih večeri, još se čekaju detaljnije instrukcije Ministarstva prosvete, kažu u Školskoj upravi Niš. Za to vreme, škole se pripremanju za završni ispit, koji osmaci polažu 23, 24. i 25. juna.

Protivepidemijske mere primenjivaće se i kada je reč o polaganju završnog ispita za upis u srednje škole. To znači da u učionicama ne može da bude više od 12 učenika i dva dežurna nastavnika, dok u fiskulturnim salama može da bude do 50 učenika i deset dežurnih nastavnika.

Ove godine na teritoriji Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga oko 5.000 osmaka polagaće završni ispit, dok je samo u Nišavskom okrugu taj broj oko 3.500.

Kada je Niš u pitanju, malu maturu polaže oko 2.200 učenika osmog razreda. Testovi se i ove godine skeniraju.

Mali maturnati zavšrni ispit polažu 23. juna polažu test iz srpskog jezika, 24. test iz matematike, a 25. juna kombinovani test. Sve informacije roditelji i učenici mogu da dobiju preko portala moja srednja škola, gde mogu da popune i listu želja.