Pripreme za Nišvil: Postavlja se bina u Tvrđavi

Pripreme za Nišvil: Postavlja se bina u Tvrđavi

MOST NISVILPet dana je do početka 32. Nišvila, a u Nišu se već oseća posebna atmosfera koju svakog avgusta ovaj festival donese. U Tvrđavi je počela montaža bina, u centru su postavljeni panoi, a i ovogodišnji volonteri su, kažu, spremni, da stupe na dužnost.
Nakon komplikacija sa Zavodom za zaštitu spomenika i opasnosti da mnogih planirnih koncerata i ne bude – sve se sleglo, kažu organizatori, pa Nišvil 13. avgusta može da počne!
U niškoj Tvrđavi radnici od jutra montiraju tribine za ovogodišnji Nišvil. Radovi su počeli od Mejn stejdža.
Još jedno obeležje Nišvila na svom mestu – natpis pored koga retko ko da nema fotografiju kao uspomenu.
BINA NISVILNa ovogodišnjem Nišvilu nastupiće 600 izvođača na 10 bina, o čemu vas uredno obaveštava tvrđavski most. Aduti festivala – Inkognito, Juldiz Ibrahimova, Karmen Souza, Jovan Maljoković, Duško Gojković.
Nišvil je ove godine angažovao 400 volontera koji su u Niš stigli iz preko 100 gradova Srbije, regiona i sveta. Oni će biti raspoređeni u 12 sektora, i, kako kažu, jedva čekaju da festival počne.
Ovogodišnji Nišvil 13. avgusta otvoriće Omladinska filharmonija Naissus, a tokom četiri dana festivala biće održano oko 90 koncerata.
Nakon brojnih finansijskih i administrativnih zavrzlama, program će biti izveden kako je planirano – sa glavnim zvezdama i besplatnim koncertima za sve posetioce.