Pripremna nastava za upis na fakultete i do 12.000 dinara

Pripremna nastava za upis na fakultete i do 12.000 dinara

PRIPREMNA NASTAVA 2Dok svršeni osnovci ulaze u sam finiš borbe za srednju školu, oni koji su završili srednje škole, a hoće na fakultete, ubrzano se spremaju za prijemne ispite. Na pojedinim niškim fakultetima počela je pripremna nastava. Na nekim fakultetima, kao na primer na Mašinskom, ona je besplatna. Tamo gde nije, košta i do 12 hiljada dinara, a na nekoliko fakuteta je neće ni biti.

Pripremna nastava na Mašinskom fakultetu besplatna je godinama unazad. Cilj ovog fakulteta je kako kažu, popunjavanje budžetske kvote.

Pripremna nastava počela je i na Ekonomskom fakultetu, na Pravnom je u toku, na Filozofskom počinje u sredu. Na PMF-u je na pojedinim departmanima završena, a na nekim fakultetima poput Medicinskog i Građevinsko-arhitektonskog je ove godine neće ni biti. Na većini fakulteta se pripremna nastava plaća – od 3.500 do 12.000 dinara.

Prijavljivanje za polaganje prijemnog ispita počinje 24.juna, a kandidati će ga polagati 29. do 2. jula. Na fakultetima Univerziteta u Nišu ima mesta za oko 4.800 studenata, od toga dve trećine će se školovati o trošku države.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com