Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je priveden osumnjičeni za učešće u ubistvu porodice Đokić.

Pronađena je i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj porodici, a u prostorijama, odnosno na imanju koje je koristio osumnjičeni, pronađeni su još neki predmeti koji su, bez svake sumnje, bili deo ovog strašnog i monstruoznog ubistva, rekao je ministar Vulin.

Aleksandar Vulin je naveo da je ubistvo porodice Đokić zgadilo i uznemirilo čitavu Srbiju, da je izvedeno na profesionalan, strpljiv, metodičan način i da je očigledno dugo pripremano.

mesto na koje su bačena tela Đokića

“Zahvaljujući upornom i samopregornom radu pripadnika Policijske uprave za grad Niš, pripadnika Policijske uprave za grad Beograd, posebno njegovog 3. Odeljenja, kao i Uprave kriminalističke policije, zatim Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu i Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uspeli smo da dođemo do jednog lica za koga osnovano sumnjamo da je učestvovao u monstruoznom ubistvu porodice Đokić”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je zajedno sa pomoćnikom direktora policije i načelnikom Policijske uprave za grad Beograd Veselinom Milićem, u Nišu razgovarao sa pripadnicima policije koji rade na rasvetljavanju ubistva porodice Đokić.

Osumnjičeni je priveden i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno mu je zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo.

Očekuje se da bi već sutra moglo biti poznato više detalja o hapšenju, eventualnom identitetu i mestu na kom je uhapšen, ali pre svega o vezi osumnjičenog sa porodicom Đokić, čime bi bio razjašnjen i motiv ovog monstruuoznog zločina.

Podsetimo, tročlana porodica Đokić – Goran, Gordana i Lidija, nestala je u noći između 26. i 27. septembra kada su oko ponoći iz kuće Goranove majke Stojanke u selu Moravac krenuli ka Aleksincu.

izgoreo automobil porodice Đokić

Rođaci su prijavili nestanak dva dana kasnije, u utorak, kada su primetili da im je porodična menjačnica zatvorena, da su telefoni nedostupni a stan zaključan.

Odmah je počela opsežna policijska policija potraga koja je trajala sve do subote 2.oktobra ujutru kada je najpre, u ataru sela Tešica pronađen njihov zapaljen automobil „folksvagen pasat“. Istog dana, desetak kilometara dalje, na nepristupačnom terenu u ataru sela Moravac, nađena su i njihova spaljena tela.

Prema nezvaničnim informacijama, Goran i Lidija su ubijeni vatrenim oružjem.

Goran je bio vlasnik menjačnice u Aleksincu pa bi po jednima motiv mogao biti pljačka, jer se pričalo da uvek sa sobom ima veliku količinu deviza, navodno u autu. Kako je Goran je navodno drugima pozajmljivao velike sume novca, kao motiv nije bio isključen ni dug nekoga od njegovih “poverilaca, ali se spekulisalo i o eventualnoj osveti.