Prodaja paprike za ajvar-odlična

ZIMNICA 1Stanimir Pažić proizvodi ajvarku već 30 godina. I ne samo papriku, već I ostalo povrće. Najpre na Kosovu, odakle je rodom, a već tri godine živi, radi I bavi se poljoprivredom u selu Trupale. Nije lako na njivi, kaže. Ali bar prodaja ove godine ne ide loše.

Samo ovde prodajem i to po tonu, tonu i po dnevno, kaže poljoprivrednik Stanimir Pažić.

Cena ajvarke je slična prošlogodišnjoj. Od 40 do 50 dinara po kilogramu, a cenkanjem I nešto niža.
Dobra cena I tradicija su razlog što većina Nišlija radije zasuče rukave, I hvata se varjače, nego što kupuje već spremljenu zimnicu u prodavnicama.

Domaćice kažu da za dobar ajvar ne treba puno filozofije.

Čista tegla, dobra paprika i puno rada, kažu Nišlijke.

Kilogram paradajza na kvantašu košta od 30 do 50 dinara. Feferone su oko 80 dinara, a džakče paprike za turšiju od 200 do 400 dinara, u zavisnosti od težine.