четвртак, јул 18

SKLADIŠTAR PRODAO 2,5 HILJADE TONA PŠENICE IZ ROBNIH REZERVI?

0
32

Zbog sumnje da je prodao skoro dve i po hiljade tona merkantilne pšenice iz robnih rezervi, uhapšen je S.I. (61) iz Blaca.

On je, kako se sumnja, kao odgovorno lice privrednog društva „AKI Komerc“ DOO Blace, od 1. januara do 4. aprila 2022. godine, otuđio više od 2.420 tona merkantilne pšenice, u vlasništvu Republičke direkcije za robne rezerve, a koja mu je bila poverena na skladištenje i čuvanje.

Osumnjičeni je na taj način oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za 96.523.405 dinara, odnosno skoro 820.000 evra, dok je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu, navodi se u saopštenju MUP-a.

S.I. je uhapšen posle kontrole skladištara koji lageruju robu Republičkih robnih rezervi. Uhapsili su ga pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za suzbijanje kriminala, u saradnji sa Policijskom upravom Prokuplje, a po nalogu Posebnog odeljenja zasuzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu. Tereti se za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

S. I. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Leave a reply