Prodavci "zakatančili" Cvetnu pijacu

Prodavci "zakatančili" Cvetnu pijacu

cvetna pijaca  inspektorCvetnu pijacu u Nišu danas su zakupci tezgi potpuno zatvorili i to u trenutku kada su poreski inspektori u pratnji policije došli u kontrolu.

Nakon što je poreska inspekcija u pratnji policije počeli da pleni robu od pojedinih prodavaca, zakupci tezgi su burno reagovali. Zatvorili  su sve tezge, a na kapiju su stavili katance.

Prodavci kažu da je inspekcija plenila robu prvo od “divljih” prodavaca, a da su zatim na red došli i oni koji imaju prijavljene i registrovane radnje.

U policiji potvrđuju da je poreska inspekcija uz pratnju njihovih službenika zaista kontrolisala i oduzimala ilegalno uvezenu robu.

Direktor JKP „Tržnica“ tvrdi da zakupci tezgi imaju zaključene ugovore i da kroz komunalne takse plaćaju porez. Ističe da je prema njegovim saznanjima bilo dojave da je neko na pijaci prodavao švercovanu robu.

Poreski inspektori koji su bili na terenu, nisu želeli da razgovaraju sa novinarima. Nezvanično, tu su bili i inspektori iz privrednog kriminala.

U policiji je potvrđeno da je bilo postupanja radi kontrole i oduzimanja ilegalno uvezene robe, ali za sada ne mogu da kažu da li je i koliko robe oduzeto. Nema ni informacije da li je bilo ko priveden, ali policija tvrdi da niko od njihovih pripadnika nije prekoracio službena ovlašćenja.[mom_video type=”youtube” id=”xUK5ufsROqE”]