TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

PROGRAM EKONOMSKOG RAZVOJA NIŠA ZA 2023. GODINU

Najviše polemike i rasprave na nastavljenoj sednici Skupštine grada i ovoga puta oko Programa ekonomskog razvoja grada Niša za 2023. godinu. Dok opozicija program smatra spiskom lepih želja, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ističe da su u programu predstavljena 54 projekta, od kojih su za 46 gradilišta već aktivna.

Počev od fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, akva parka, stanova za snage bezbednosti, arheološkog nalazišta Medijana gde ćemo i držati svečanu akademiju povodom gradske slave, dogradnja male scene, izgradnja vrtića, rekonstrukcija škole Kralj Petar Prvi, kuglana kreće za koji dan…., kaže gradonačelnica.

Iako je 54 projekta u programu, opozicija ga smatra skromnim i spiskom lepih želja.

U ovim ovde stavkama postoje projekti koji se sada realizuju, ali postoje i oni koji su i dalje na čekanju. Čak i ovaj skroman predlog programa za izgradnju grada jeste problematičan. Kako da vam kažem, ništa se značajnije nešto nije uradilo u našem gradu osim nekih sitnih projekata kojima gradska vlast pokušava da u ovom trenutku prikaže kao neki uspeh. Ovo je jako malo, ovo se prepisuje 10 godina unazad, kaže odbornik Koalicije Niš, moj grad Miodrag Stanković.

Rasprava o ovoj temi išla je u različitim pravcima zbog čega je predsednik Skupštine Boban Džunić više puta opominjao odbornike i upozorio ih da diskutuju bez uvreda.

Čini mi se da smo već ušli u neki vid izborne kampanje po onome što neki od odbornika iznose i debatuju što svakako ja nemam ništa protiv, ali kako kampanja jos uvek nije raspisana, ja ne znam u ovom trenutku kada ce. Onda zaista nema potrebe i nema svrhe ulaziti u takav vid netolerantne diskusije.

Na sednici Skupštine gradonačlenica je još jednom podsetila da je u prva tri meseca ove godine više od 700 miliona dinara u budžetu nego u istom periodu prošle godine i da je trenutno u Nišu manje od 19 hiljada nezapslenih građana.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com