Propao četvrti pokušaj prodaje Niške pivare

Propao četvrti pokušaj prodaje Niške pivare

Niska pivaraNi četvrta licitacija nije bila srećna za „Nišku pivaru“, koja nikako da nađe kupca. Iako niko nije uplatio depozit i stakao pravo da se pojavi na javnom nadmetanju, stečajni upravnik Ljubomir Kostić kaže za Zonu plus da interesovanje za pivaru postoji i da je više firmi, od kojih jedna strana, otkupilo prodajnu dokumentaciju.

 Jedan od potencijalnih kupaca otkupio je prodajnu dokumentaciju, radi se o kupcu iz inostranstva, ali ni on se nije odlučio da sada učestvuje, kaže stečajni upravnik „Niške pivare“ Ljubomir Kostić.

Iz licitacije u licitaciju cena pivare sve je niža, pa se pretpostavlja da potencijalni kupci čekaju da padne za još nekoliko desetina miliona dinara. Kod prvog pokušaja prodaje početna cena bila je 396 miliona dinara, upola manja od procenjene vrednosti fabrike. Druga licitacija startovala je sa 360 miliona, treća sa 310. Pivara najjeftinije može da se proda za 158 miliona dinara – što je petina procenjene vrednosti.

Kostić najavljuje novu licitaciju za februar.

Prodaje se poslovna celina pivare – pogon za proizvodnju piva i sokova sa kompletnom opremom, kotlarnica, upravna zgrada, kamioni za transport robe i prodavnice. Površina objekata pivare iznosi oko 22.600 kvadrata, a fabrika se nalazi na 3,65 hektara zemljišta.[mom_video type=”youtube” id=”NvNHU_IDoTc”]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com