TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Hronika

PROŠIRENA POTRAGA ZA MALOM DANKOM ILIĆ

Proširena je potraga za nestalom dvogodišnom devojčicom Dankom Ilić u mestu Banjsko Polje kod Bora, ali za sada još nema novih informacija o tome šta se dogodilo. Teren pretražuju pripadnici Žandarmerije, Gorske službe spasavanja i građani dobrovoljci, a dronovi i dalje nadleću to područje. Građani koji se pojavljuju u velikom broju i pored najbolje namere da pomognu, prave gužvu i ometaju policijske pse, zbog čega je danas potraga organizovana drugačije.

foto: Tanjug

Danka Ilić nestala je u utorak 26. marta oko 13 sati, i u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Sistem “Pronađi me” je istog dana samo nekoliko sati posle nestanka devojčice aktiviran prvi put u Srbiji.

Meštani su, kako kažu, zbunjeni i strahuju da je neko devojčicu možda oteo i kolima odvezao u nepoznatom pravcu.

Drugog dan potrage svi vlasnici vikendica u naselju dobili su poziv da dođu i otvore svoje objekte, kako bi se izvršila pretraga tih objekata i otklonila svaka sumnja. Proveravaju se i sva vozila na nekoliko punktova policije.

Zbog velikog intresovanja građana da učestvuju u potrazi za malom Dankom psima tragačima su se mešali mirisi, zbog čega je sada potraga organizovana u grupama dobrovolkaca od po 20 ljudi, koji se dele i idu sa policijom.

U potrazi za devojčicom osim 150 pripadnika žandarmerije uključeni su i helikopteri. General policije i pomoćnik direktora policije za specijalne i posebne jedinice Dejan Lukovć je izjavio da potragu za nestalom devojčicom otežavaju vremenskim uslovi, ali da se potraga nastavlja i da će ona trajati dokle god devojčica ne bude pronađena.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com