PROTEST NA ZGARIŠTU – PORODICE TRAŽE OD GRADA KROV NAD GLAVOM (VIDEO)

PROTEST NA ZGARIŠTU – PORODICE TRAŽE OD GRADA KROV NAD GLAVOM (VIDEO)

Stanari devet stanova koji su izgoreli u požaru u Ulici Aleksandra Medvedeva aprila prošle godine postavili su šator na zgarištu, tražeći od Grada Niša pomoć u obezbeđivanju, kako kažu, krova nad glavom.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da je Grad već uradio sve što je mogao, najpre im ponudio gradske stanove, zatim po 250.000 dinara.

Aludiram na čelnike grada da nam daju kakav takav krov nad glavom. Mi ne biramo. Može sve ovo da se poruši i da se stave montažne barake, kaže Vesna Stojanović. 

Jer mi nemamo gde i nećemo da stanemo sa ovom borbom. Sve nam je teže.. Kreće školska godina, ja ne znam šta da kažem deci gde ćemo da živimo, kaže Neda Stefanović. 

Stanare je obišao odbornik Miodrag Stanković iz odborničke grupe “Niš, moj grad”.

Postoji način da se reši problem – postoje zgrade u Ulici Majakovskog, mogu da im se dodele. Onda da se na gradskoj lokaciji izgradi jedna zgrada da se njihov problem trajno reši, kaže Stanković. 

Sve što je grad mogao, mi smo vrlo brzo uradili…Najpre smo im ponudili gradske stanove, te porodice su odbile našu pomoć, onda smo im dali po 250.000 dinara..Tu smo stavili tačku. Ne znam od koga porodice očekuju da im pomognemo, živeli su u stanovima čiji je vlasnik bio Građevinar koji je sada u stečaju, objašnjava gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. 

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com