protest-crvena-zvezda-1Stotinak meštana romskog naselja u Crvenoj zvezdi protestovalo je ispred gradske kuće jer su već 40 dana bez struje. Oni tvrde da je reć o starom dugu koji je narastao zbog kamata, da sada struju redovno plaćaju i traže pomoć rukovodstva grada za rešenje problema.

Situaciju dodatno komplikuje to što su svi priključeni na samo samo dva strujomera a, kao žitelji “divljeg naselja“, ne mogu da dobiju pojedinačna brojila. Ističu da žive u veoma teškim uslovima, a da u naselju ima više od osamdesetoro dece.

Od resornog većnika dobili su odgovor da to nije u nadležnosti grada.

protest-crvena-zvezda-3Većnik je rekao da nije u njegovoj nadležnosti da nam pomogne. Gradonačelnik takođe ne može da nam pomogne u vezi tog pitanja. Do daljeg se ne pomeramo odavde svi, spavaćemo ovde ako treba! Čekamo da nam neko pomogne, ništa drugo, kaže jedan od stanovnika Crvene zvezde Sulejman Sulejmanović.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović ranije je izjavio da Grad ne može mnogo da učini, ali da će pokušati da posreduje između meštana i nadležnih institucija.

protest-crvena-zvezda-2Mislim da su oni upoznati – ja ću pokušati da još jednom skrenem pažnju na alarmantnost problema, da zamolim da se nađe rešenje, rekao je tada Bulatović.

Ovo nije prvi put da romsko naselje u Crvenoj zvezdi ostaje bez struje. Sada 40 dana, a pre dve godine čak pet meseci bili su u mraku zbog neplaćenih devet miliona dinara. Struja je priključena je tek kada je, kako je tada rečeno, anonimni donator platio deo duga.