PROTESTI SRBA U KOSOVSKOJ MITROVICI I GRAČANICI

PROTESTI SRBA U KOSOVSKOJ MITROVICI I GRAČANICI

Mirni protesti Srba počeli su danas u podne u severnom delu Kosovske Mitrovice gde se okupio veliki broj građana iz sve četiri opštine sa severa Kosova.

Istovemeno i u Gračanici se održava skup sa porukom “Mirom protiv Kurtijevog nasilja”, a na njemu su prisutni i gradonačelnici srpskih opština južno od Ibra.

Kosovska Mitrovica, 25. marta 2022 – Mirni protesti poceli su danas u podne u Severnoj Mitrovici gde se okupio veliki broj gradjana iz sve cetiri opstine sa severa Kosova.FOTO TANJUG/ FOTO TV MOST/ fotografija niske rezolucije/bs

U Kosovskoj Mitrovici građani nose zastave Srbije i transparente, a na jednom piše “Kurti srušio si Briselski sporazum – srušio si sve”, a na drugima “Hoćemo naša ljudska prava”, “Stop Kurtijevom teroru”, “Kurti nas neće oterati sa Kosova i Metohije”, “Srbi sa KiM veruju samo predsedniku Vučiću”.

Sa narodom su i politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije. Okupljeni su krenuli u mirnu šetnju od spomenika knezu Lazaru kroz ostale ulice severnog dela Kosovske Mitrovice, javlja za Tanjug novinar TV Most. Vidljiv je manji broj pripadnika kosovske policije.

Protest prati veliki broj medijskih ekipa.