Protivgradnim strelcima po 5.000 iz donacija

Protivgradnim strelcima po 5.000 iz donacija

protivgradne raketeStrelci devet od 12 protivgradnih stanica na području Niša potpisali su ugovor sa Sektorom za vanredne situacije za ovu sezonu. Dok se ne usvoji novi Zakon o vanrednim situacijama, Niš nema način da im plaća obećanu naknadu, ali resorni većnik Žarko Ranković kaže za Zonu plus da će novac ipak dobiti, za početak iz donacija od osiguravajućih društava. Strelci mogu da očekuju prvu uplatu od 5.000 dinara.

U ovom trenutku protivgradni strelci će dobijati novac koji ću ja obezbeđivati iz donacija, a iskreno se nadam da ćemo u međuvremenu dobiti taj novi zakon koji će omogućiti normalno finansiranje strelaca. Poznati su mi različiti modaliteti – privremeni i povremeni poslovi, međutim mi imamo višak zaposlenih u lokalnoj samoupravi tako da je to bukvalno nemoguće za novih 18 ljudi. Ja sam lično intervenisao u kabinetu Predraga Marića i oni su preko Ministarstva finansija pokušali da dobiju neki modalitet kako bi lokalna samouprava mogla da izvrši to plaćanje u skladu sa zakonom. ja sam čak rekao da sam ja lično spreman da potpišem bilo kakvo rešenje koje neće predstavljati nenamensko trošenje budžeta, spreman sam na prekršajnu prijavu i da platim novčanu kaznu, ali takav modalitet ne postoji, kaže gradski većnik Žarko Ranković

Javna nabavka za 100 protivgradnih raketa

Ranković kaže da nije tačna tvrdnja kojom se kalkuliše u javnosti da je Žitorađa našla način da dodatno plati strelce, jer je i ta lokalna samouprava u istom problemu. Inače, grad je pokrenuo postupak javnih nabavki za kupovinu sto protivgradnih raketa, a stanice na lageru imaju 79 raketa što je, kako kaže Ranković, u ovom trenutku dovoljno.