TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Politika Udarne

Prva ovogodišnja sednica Skupštine grada Niša

Odbornici Skupštine grada Niša usvojili su Predlog odluke o regulisanju duga za utrošenu električnu energiju iz prethodnih godina. Time Grad prihvata da preuzme dugovanja po osnovu potrošnje električne energije za objekte na seoskom području (domovi kulture, mesne kancelarije i dr.) u javnoj svojini Grada Niša kao i za objekte u državini Grada Niša koji su u postupku ozakonjenja, kod kojih je moguće ozakonjenje i upis javne svojine Grada Niša.

Usvojen je i predlog odluke o regulisanju starog duga zakupaca poslovnog prostora na kome je nosilac prava javne svojine Grad Niš. Ovom odlukom uređuje se regulisanje plaćanja starog duga i otpis kamate, kao izvornog javnog prihoda Grada Niša, dospelog za plaćanje zaključno sa 31. decembrom 2019. godine, sadašnjih i bivših zakupaca poslovnog prostora na kome je nosilac prava javne svojine Grad Niš, odnosno na kome Grad Niš ima posebna svojinska ovlašćenja.

Na dnevnom redu prve ovogodišnje sednice Skupštine grada Niša su i planovi poslovanja javno komunalnih preduzeća, obrazovnih, socijalnih i ustanova kulture.

Među tačkama dnevnog reda je predlog programa uređivanja građevinskog zemljišta i održavanja komunalne infrastrukture za 2020. godinu, planovi detaljne regulacije lokaliteta Etno selo u Niškoj Banji, kao i predlog Odluke o izradi plana regulacije spomeničkog kompleksa Čegar.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com