TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

PRVA REGIONALNA KONFERENCIJA UČENIČKIH ZADRUGA U NIŠU (VIDEO)

Za unapređenje rada učeničkih zadruga država je do sada izdvojila tridesetak miliona dinara. Planira se dalje osnaživanje I podsticanje škola da formiraju učeničke zadruge, rekli su predstavnici Ministarstva prosvete na prvoj regionalnoj konferenciji učeničkih zadruga u Nišu.

Učeničke zadruge iz zemlje I regiona, predstavile su svoje proizvoda na prvoj regionalnoj konferenciji u Nišu. Učenici niških osnovnih škola imali su priliku da da razmene iskustva I znanja o zadrugarstvu, sa vršnjacima iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije I Republike Srpske.

Regionalnu konferenciju „Učeničke zadruge – mogućnost i značaj za razvoj kompetencija učenika“, otvorio je ministar prosvete Branko Ružić.

Milan Pašić

– Ideja nam je da se umrežimo I da kolege povežemo sa kolegama iz regiona, da predstavimo kako to funkcioniše u našem sistemu, koja je u skladu sa Strategijom obrazovanja I vaspitanja I akcionim planom za unapređenje učeničkog zadrugarstva..Jedna sjajna aktivnost gde učenici predstavljaju svoje proizvode – kaže Milan Pašić, pomoćnik ministra za osnovno I srednje obrazovanje.

U 2022. godini odobrena su sredstva u iznosu od 14 miliona dinara, a u toku je novi javni poziv za podršku učeničkim zadrugama

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com