PRVE KAZNE U NIŠU ZA KOVID PROPUSNICE (VIDEO)

PRVE KAZNE U NIŠU ZA KOVID PROPUSNICE (VIDEO)

U Nišu su izrečeni i prvi prekršajni nalozi zbog kovid propusnica. To je za Zonu plus potvrdio koordinator Komunalne milicije u Nišu Dejan Kovačević. Dodaje da je komunalna milicija tokom vikenda obišla 80 objekata, od kojih je samo pet radilo posle 22 sata. Posla su za vikend su imali i lekari Doma zdravlja u Nišu. Portparol te zdravstvene ustanove Nevena Simović kaže da sve više mladih ali i zaposlenih u ugostiteljskim objektima i javnim preduzećima dolazi da primi prvu dozu vakcine protiv korone.

 

 

 

 

U jednom objektu su zatečene nepravilnosti, dva konoboara u dva gosta nisu imala zeleni kovid setrifikat. Komunalna milicija je preduzetniku izrekla prekršajni nalog od 150.000 dinara, kovid redaru od 30.000, i četiri prekršajna naloga od 5.000 dinara fizičkim licima – dvojici radnika i dvojici gostiju, kaže koordinator Komunalne milicije u Nišu Dejan Kovačević. 

 

 

A koliko su kovid propusnice uticale na vakcinaciju protiv korona virusa? U Dom zdravlja Niš dnevno dođe do 300 građana po prvu dozu vakcine.

Među osobama koje su primile prvu dozu tokom vikenda najviše je osoba starosti od 18 do 30 godina, a što se tiče zaposlenih, najviše je onih koji rade u javnim preduzećima i ugostiteljskim objektima. Najverovatnije da su ove mere oko kovid propusnica dale svoje rezultate, kaže portparol Doma zdravlja Niš Nevena Simović. 

https://youtu.be/LT7w2aPMKuo