TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti SVET VESTI

PRVI BROD SA UKRAJINSKIM ŽITOM ISPLOVIO IZ ODESE

Sto pedeset deveti dan rata u Ukrajini. Moskva tvrdi da su Ukrajinci dronom napali štab ruske Crnomorske flote u Sevastopolju na Krimu, što Kijev negira. U Sevastopolju je proglašen visoki, “žuti” nivo terorističke pretnje nakon napada.

U Donjeckoj oblasti, gde Rusija vojno napreduje, Kijev je naredio hitnu evakuaciju stanovništva. S druge strane, Rusija je pozvala UN da istraže granatiranje zatvora u Jelenovki.

Istovremeno, kriza hrane izgleda da je počela da se rešava. Prvi brod sa žitaricama isplovio je iz Odese.

Evropska unija poslala je Ukrajini jednu milijardu evra finansijske pomoći za podršku budžetu i da bi pomogla zemlji da se izbori sa finansijskim posledicama.

Rumunska vojska izvršila je kontrolisanu eksploziju morske mine, koja je plutala u blizini obale na Crnom moru, saopštilo je ministarstvo odbrane te zemlje.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da Rusija premešta deo svojih trupa sa svojih pozicija na istoku na jug kako bi se gurnula ka regionalnoj prestonici Hersona, kao i regionu Zaporožja, dodajući da “strateški, Rusija nema šanse da dobije ovaj rat”.  Takođe, Ukrajina je od SAD dobila još četiri raketna sistema HIMARS.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com