PRVI FESTIVAL FOLKLORA „TVRĐAVA TRADICIJE“ U NIŠU (VIDEO)

PRVI FESTIVAL FOLKLORA „TVRĐAVA TRADICIJE“ U NIŠU (VIDEO)

U Nišu se u subotu, 27. maja održava se prvi Festival folklora „Tvrđava tradicije“ koji će okupiti 17 folklornih ansambala iz Srbije i dijaspore a koji se bave očuvanjem tradicije i običaja. Reč je o festivalu koji oragnizuje Ansambl narodnih igara i pesama MOZAIK u Osnovnoj školi “Sveti Sava” od 18 sati i na kojem će biti prikazani spletovi svih igara ansambala iz krajeva kojih dolaze. Ulaz je slobodan.

Kako je izgledala svadba na severu, a kako na jugu Nišlije su mogle da vide nedavno na proslavi rođendana ansambla narodnih igrada i pesama MOZAIK. Nastupima pod nazivom Zaruke, ovaj ansambal započeo je svoju igračku sezonu. Njihov sledeći izazov je prvi Festival folklora „Tvrđava tradicije“

“Okupljamo 17 folklornih ansambala iz Beograda, Krčedina, Kruševca, Bosilegrada, Vukovara, ali i Nemačke odsnono iz Hanovera”, kaže direktor ANIP Mozaik, Marjan Zdravković. 

To znači da će Niš od sada pored internacionalnih susreta folklornih ansambala koje organizuje Studnetski kulturni centar imati i tzv. domaći, a sve sa ciljem da se pre svega kod dece probudi svest o važnosti očuvanja narodnih običaja i tradacije, ističe Zdravković.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com