PRVO POSAO U JAVNOJ FIRMI - PA KVORUM.avi_snapshot_02.02_[2014.10.13_19.13.06]Sednica Gradske opštine Medijana na kojoj je trebalo da se usvoji rebalans budžeta i verifikuju mandati pojedinim odbornicima otkazana jezbog nedostatka kvoruma. Prema rečima rukovodećih ljudi opštine pojedini odbornici vladajuće koalicije namerno su opstruirali rad i nisu se pojavili na sednici. Zvanično, pred kamerama o razlozima se ne govori! Nezvanično, van kamera, odbornici traže da budu zaposleni u nekom javnom preduzeću.

Dan kada je trebalo da se izglasa rebalans budžeta pretvorio se u uobičajen radni dan. Za odbornike opozicije koji su došli da raspravljaju o rebalansu- izgubljeno vreme. Sednica je odložena. Razlog-nedostatak kvoruma. Prema opoziciji, neodgovornost vladajuće većine prema stanovnicinma najveće niške opštine.

Sada je već jasno da vladajuća koalicija ima problem sa većinom i da je pitanje postoji li ta skupštinska većina. U svakom slučaju, strašno neodgovorno prema žiteljima, kaže Dragoslav Ćirković iz Socijaldemokratske, nekada Nove demokratske stranke Borisa Tadića.

I predsednik Skupštine kaže da je neodgovornost odbornika odložila današnje zasedanje skupštine. Ali i nerealni zahtrevi pojedinaca iz vladajuće koalicije.

Ima i onih koji su se razboleli, ali i onih koji su nerealne zahteve postavili pred nas da bi došli na glasanje, tvrdi predsednik Skupštine opštine Momčilo Radojičić.

Zbog nedostatka kvoruma siriomašniji stanovnici sa teritorije Medijane ostali su uskraćeni za pomoć Opštine. Novac koji je ušteđen, trebalo je rebalansom da se prebaci na socijalu.

Nije moje da se mešam u rad Skupštine, ali ucene su nešto neprimereno, nešto u čemu ja ne želim da učestvujem, naglašava predsednik Opštine Medijana Zoran Stojanović.

O kojim, ili čijim se odbornicima radi, nisu želeli da kažu ni predstavnici opozicije, ni vladajuće većine. Opzicija misli da je ugrožen rad opštine i opstanak vladajuće koalicije. Oni na vlasti pak tvrde da i dalje imaju većinu, kao i zakonski luft do početka novembra, da verifikuju mandate odbornicima. Kada će međutim nova sednica biti zakazana, niko nije hteo, ili smeo da kaže.[mom_video type=“youtube“ id=“B6seNn6eyHQ“]

By rezija