Pumpe iz "Jastrepca" za šabački vodovod

JASTREBACFabrika pumpi “Jastrebac” isporučiće tri pumpe velikog kapaciteta za šabački vodovod. Pumpe su vredne 7,2 miliona dinara i donacija su UNDP.

To je kapitalni posao za “Jastrebac”. To su brendovi “Jastrepca” koje radi od 80-ih godina.

Ove pumpe su se pokazale jako kvalitetne tako da je UNDP odlučio direktno da ovaj posao poveri nama zbog kvaliteta i sigurnosti, kaže direktor “Jastrepca” Dragoljub Milošević.

“Jastrebac” radi i velike programe za rudnik bakra u Boru i rudnik u Majdanpeku. U fabrici trenutno ima 106 radnika, direktor najavljuje i nova zapošljavanja, ali samo u neposrednoj proizvodnji.

Inače, Milošević je još pre šest meseci izabran za direktora Jastrepca, ali promena nije mogla da se evidentira u Agenciji za privredne registre. Tek nakon sedmog pokušaja, mnogo pisama nadležnima, pa i samom premijeru Vučiću, i to je završeno. Ali, ne bez posledica.

Fabrika pumpi Jastrebac je za ovih šest meseci pretrpela ogromne gubitke, najmanje 50 miliona, kaže predsednik Samostalnog sindikata “Jastrepca” Miodrag Jovančić.

“Jastrebac” sa državom vodi upravni spor, jer im je poreska uprava skinula sa računa ukupno 38miliona dinara. Direktor tvrdi da na to nisu imali pravo jer ta potraživanja nisu prijavljena u stečajnoj masi. Kako kažu, fabriku su od sigurne propasti spasili sami zaposleni. Nadležnima u gradu zameraju da se nisu interesovali za njih.

Otkako su na vlasti, ni jednom nisu došli u fabriku pumpi “Jastrebac”, kaže Jovančić.

Jastrebac sprovodi plan reorganizacije do 31.marta 2016. Kako kažu, svoje obaveze redovno ispunjavaju. Radnici su primili majsku platu, najavljuje se skora uplata junske i julske zarade.

[mom_video type=”youtube” id=”j-XdEJB4kTs”]