TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Ekonomija Politika region i Srbija VESTI

PUTIN IZDAO NAREĐENJA NAKON ŠTO JE DOBIO IZVEŠTAJE O NAPADU DRONOM NA KRIM

Ruskog predsednika Vladimira Putina obavestile su relevantne agencije o napadu dronom na Krimski most i on je izdao nekoliko naređenja, kao što je pomoć ljudima na putu u toj oblasti, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je rekao da je Putin primio izveštaje zamenika premijera Marata Husnulina, šefa ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandra Bortnikova, ministra saobraćaja Vitalija Saveljeva i lidera Krima Sergeja Aksjonova o posledicama terorističkog napada na Krimski most.

Nakon toga, Putin je izdao uputstva da se učine napori da se saobraćaj nastavi prema Krimu, kao i da se pruži pomoć ljudima koji su na putu, kazao je Peskov.

Prema njegovim rečima, Putin je naložio zameniku premijera da nadgleda radove na popravci Krimskog mosta.

Peskov je rekao da će Husnulin sa lica mesta izvestiti Putina o situaciji.

Dve ukrajinske pomorske bespilotne letelice izvele su jutros teroristički napad na Krimski most, saopštio je ruski Nacionalni antiteroristički komitet za TAS S.

Ruski istražni komitet započeo je istragu o terorističkom napadu.

U napadu su poginule dve osobe, a jedna devojčica je povređena.

U napadu je i oštećen kolovoz mosta, a saobraćaj je jutros bio obustavljen.

Saobraćaj na železničkoj deonici mosta kasnije je nastavljen.

Trajekti takođe obezbeđuje vezu sa Krimom.

Putničkim automobilima uskoro će biti dozvoljeno da napuste Krim trajektima, dok će kamionima biti dozvoljeno da putuju samo kroz četiri ukrajinske oblasti koje je Rusija pripojila prošle godine nakon referenduma.

MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA RUSIJE OŠTRO OSUDILO NAPAD NA KRIMSKI MOST

Rusija oštro osuđuje teroristički napad na Krimski most i nada se da će međunarodna zajednica dati odgovarajuću ocenu ovog zločina koji je organizovan iz Kijeva, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova (MSP).

“Očekujemo da će međunarodna zajednica i relevantne multilateralne strukture pokazati integritet i dati odgovarajuću ocenu ovog zločina ukrajinskih vlasti”, navodi se u saopštenju ruskog MSP, prenosi RIA Novosti.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova je poručilo da će se tokom istrage ustanoviti da li su dronovi kojima je izvršen napad proizvedeni u zapadnim zemljama, kao i da li su zapadne zemlje imale ulogu u planiranju, sponzorisanju i izvođenju ove operacije.

“Ukoliko to bude razotkriveno biće potvrđeno i njihovo saučesništvo u terorističkim aktivnostima kijevskog režima”, navodi se u saopštenju ruskog MSP.

Jedan ruski par je smrtno stradao u ovom napadu na Krimski most, a njihova 14-godišnja ćerka je ranjena.


WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com