Rade Rajković, novi predsednik Skupštine grada Niša

SKUPSTINANovi predsednik Skupštine grada Niša je Rade Rajković iz Pokreta socijalista, kao kandidat koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke. Za njega je glasalo 50 od 59 odbornika, dok su ostali briti protiv. U prvom obraćanju novinarima nakon imenovanja, Rajković je najavio da će raditi u interesu svih Nišlija.

Više je obaveza nego čast, jer sada treba okupiti prave ljude koji će raditi u interesu Nišlija, kaže Rajković.

Njegovim imenovanjem, i izborom Ružice Djordjević na mesto sekretara Skupštine, prestali su mandati dosadašnjem predsedniku, zameniku i sekretaru Skupštine, ali i imenovanim licima u svim Skupštinskim odborima. Takodje, mandati su prestali i gradonačelniku Niša, njegovom zameniku i gradskim većnicima. U narednih desetak dana, Niš će dobiti kompletno novo rukovodstvo.

SPS- u je u dosadašnjem toku pregovora pripalo mesto zamenika predsednika Skupštine, koga će oni predložiti- ja ne znam. Gradonačelnik će biti Darko Bulatović, a za ostale funkcionere videćemo, kaže gradonačelnik Niša u tehničkom mandatu Zoran Perišić.

Po koalicionom dogovoru, za sada usmenom, vladajuću većinu u gradu činiće koalicija oko Srpske napredne stranke, SPS i Srpska radikalna stranka.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com